LÖSNINGAR ANPASSADE TILL OLIKA BEHOV

Waterguards olika system täcker alla behov.


Lösningar för småhus
De flesta husägare önskar att ha full övervakning av alla utsatta områden i ett hus. Här rekommenderar vi Smart Stop eller Smart Basic, som båda kan hantera ett obegränsat antal trådlösa sensorer så att alla områden kan säkras.

Smart Stop levereras med en trådlös brytare som kan stänga av huvudvattenledningen med ett tryck. Denna monteras helst vid utgångsdörren.

Principskiss Waterguard - Småhus
KLICKA FÖR STOR BILD

Lösningar för flerbostadshus och näringsbyggnader
Större byggnader med rörschakt säkras bäst med det ledningsbaserade systemet Waterguard 7-kanaler.

På de olika våningsplanen är det oftast tillräckligt med punktövervakning av utsatta områden som köksbänkar, tvättstugor utan avlopp eller i förbindelse med vattenansluten utrustning som kaffemaskin, isbitmaskin eller liknande. Vi rekommenderar vår Waterguard Adapter eller Waterguard väggmodell för detta.

Principskiss Waterguard - Flerbostadshus
KLICKA FÖR STOR BILD

Lösningar för lägenheter
För lägenheter är det oftast tillräckligt med punktövervakning av utsatta områden, som köksbänkar, tvättstuga utan avlopp eller i förbindelse med vattenkopplad utrustning som kaffemaskin, isbitmaskin eller liknande.

Vi rekommenderar vår Adapter eller väggmodell för detta. Adapter kan levereras med både en och två ventiler så att lägenheter med intag av både kallt och varmt vatten kan stoppa båda vid eventuellt läckage.

Principskiss Waterguard - Lägenheter
KLICKA FÖR STOR BILD

Lösningar för fritidshus
För ett fritidshus rekommenderar vi samma lösning som i ett småhus – Waterguard Smart Stop. Därmed kan alla utsatta områden säkras med trådlösa sensorer (t.ex diskmaskin, bad, utomhus kranen och tekniskt rum) I tillägg får ägaren av fritidshuset en praktisk väggbrytare så att vattnet enkelt kan slås av med ett tryck när man lämnar fritidshuset.

Principskiss Waterguard - Fritidshus
KLICKA FÖR STOR BILD

VATTENSKADOR I MEDIA

Artiklar om vattenskador och Waterguard i svensk press


Hört Norge-historien om varför vattenfelsbrytarna blivit så populära?
(VVS-Forum mars 2018)
Den är faktiskt helt sann. 
Vattenfelsbrytare med sensorer, som upptäcker läckor och stänger av vattnet om något går fel, har varit populära i Norge under en längre tid. Nu märks även ett ökat intresse för tekniken i Sverige.

Läs artikel

Det läcker som vanligt – men oftast i köken

Statistiken från 2016 års Vattenskadeundersökning bekräftar trenden att köken är mest drabbade. Annars bjuder undersökningen inte på några överraskningar – det läcker som vanligt.

Läs artikel

10 procent rabatt på försäkringen med godkänd vattenfelsbrytare
(Folksam.se 2017)
Har du godkänd vattenfelsbrytare med droppdetektor installerad och underlägg till dina vitvaror och diskbänk? Då får du upp till 10 procent i rabatt på byggnadsdelen av försäkringen i din villaförsäkring om du tecknat genom fackförbund eller förening.

Läs artikel

Så undviker du vattenskador
(Leva & Bo juni 2016)
Vattenskador i badrummen minskar, däremot ökar de i våra kök. Från årskiftet gäller nya regler när man bygger nytt. Här är några tips och råd för att förebygga en vattenkatastrof…

Läs artikel