WATERGUARD SENSORKOMPONENTER

Sensorer och sensorledning som kan köpas separat


Trådlös sensor
RSK  5216545
Waterguards egenutvecklade trådlösa sensorer kontrollerar läckage var 10.e sekund med inbyggda avkännare eller sensortejp ansluten sändaren. Sensorn kommunicerar med centralenheten på radiofrekvensen RF868 MHz. Räckvidden är under gynnsamma förhållanden 2–300 m i fri sikt, och 50 m inomhus.

Vid väggmontering placeras sensor i tillhörande konsol monterad på medföljande sensorspets.
Vid golvplacering borttages konsolen runt sensorn, och sensor läggs direkt på golvet i det område som skall övervakas.
Trådlös sändare ska placeras där det är fara för läckage, men samtidigt så att den är tillgänglig när batterierna (2 stk. AA batterier) skall bytas. Batteriernas livstid är ca. 5 år vid normal drift.

Produktdatablad – Trådlös Sensor

Sensorn kan monteras på vägg eller läggas löst på golv. Klicka på markeringarna under för att se olika placeringsalternativ.

Waterguard sensor
Waterguard sensor
Waterguard sensor
KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT

Sensortejp
RSK 5216593
Platt sensorledning med dubbelsidig tejp. 3 meter lång, kan kapas till önskas längd. Utläggning av sensortejp sak göras så att det är gynnsamt för övervakning av vattenläckage, samtidigt som normalt bruk av vatteninstallationerna inte påverkar systemet.

Waterguard sensortape
KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT

Skarvdel för sensortejp:
Används till att skarva tejp vid långa avstånd.
RSK 5216587

Sensorledning på 4, 10 eller 100 meter
RSK 5216594 (4 m)
RSK 5216595 (10 m)
RSK 5216596 (100 m)
Utläggning av sensorledning bör göras så att placeringen är gynnsam för övervakning av vattenläckage, och så att normal användning av vatteninstallationerna inte påverkar systemet. Placering under dörrtröskel i våtrum och under sockel i köksbänk är hänsiktsmässig.

Sensorledningen läggs ut med av isolerade punkter vända ned mot underlaget, och läggs alltid ut på de lägsta punkterna. Ska fästas ordentligt.

Beställs sensorledning i större längder än 10 m måste rörläggare själv av isolera ledningen där övervakningen skall vara. Vid av isolering skär man av plasten ned till kopparledningen på den ena sidan av ledningen, detta görs enkelt med en tapetkniv.

Waterguard sensorledning
KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT